НАЦИОНАЛНО УЧИЛИЩЕ ЗА МУЗИКАЛНО И СЦЕНИЧНО ИЗКУСТВО
"ПРОФ. ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ" ГР.БУРГАС
  
                                                                                                                             

 

                                                                                                                                                                                                                  

Проект " На концерт в сряда" : Музикално- поетичен спектакъл " За правда и за свобода" Специален гост - Боян Ботйов.

 

     С вечер, посветена на живота и творчеството на Христо Ботев, стартира новата година в Националното училище за музикално и сценично изкуство "Проф. Панчо Владигеров". Със силата на думите и музиката възпитаниците на учебното заведение ще пресъздадат величието и непреходността на идеалите, които Ботев защити с цената на живота си. В музикално-поетичния спектакъл основно място ще бъде отделено на публицистиката на Ботев, която е запазила своята актуалност и днес. За Христо Ботев словото е борба срещу неправдите, срещу поробителите, срещу търпението на народа. Публицистиката му изследва времето, в което е създадена и дава израз и чувства на вижданията на автора за злободневните и актуални въпроси.
     Текстовете на поета ще бъдат представени на публиката от Христо Христов Симеонов и Стоян Величков от класовете по Актьорско майсторство на Невена Цанева и Георги Минков. Музикалните изпълнения ще бъдат поднесени от Весела Коршутова - обой, Владислав Марков - цигулка и Вяра Алексиева - виолончело.
Специален гост на проявата ще бъде Боян Ботйов - правнук на генерал Кирил Ботев, който е брат на поета - революционер Христо Ботев. Наследникът на един от най-великите българи е историк и председател на Общонародната фондация "Христо Ботйов". Краят на спектакъла ще бъде и един своеобразен диалог за гениалното наследство, което ни остави Ботев.
Музикално-поетичната вечер "За правда и за свобода" се осъществява в рамките на проекта "На концерт в сряда", тази сряда - 13 януари, от 18 часа, Концертна зала на Музикалното училище, вход свободен. 

                   Снимки можете да видите тук

                                                                    ©  НУМСИ “ПРОФ.ПАНЧО ВЛАДИГЕРОВ” *БУРГАС* 29/09/21 . Всички права запазени.
Материална база
Контакти
Документи
Прием
Новини
Начало